Associació d'Amics de Santiga
Associació d'Amics de Santiga
Constitució de l’Associació

L’Associació d’Amics de Santiga es constitueix formalment el 27 d’octubre de 1984 com a resultat, no només d’una llarga i fecunda trajectòria de fets, sinó perquè els propis veïns de Santiga i Santa Perpètua s’adonen que cal unir-se per actuar, preservar i millorar aquell vell indret.

L’ermita, que amaga història molt antiga que el Grup Pro Arqueologia i Història de Santa Perpètua va descobrint a poc a poc, serveix perquè un grup d’amics que estimen Santiga amb el suport de la Parròquia, l’Ajuntament, l’Agrupació Sardanista i altres entitats del poble que també hi ajuden, s’autoimposin uns objectius i creïn l’Associació que, tot just nascuda, comença per portar-los a la pràctica.

Si l’any 1954 amb la celebració del I Aplec Marià, Santiga assegura una part del seu futur, els actes del Mil·lenari de l’any 1983, sens dubte, acaben per marcar l’abans i el després d’aquells paratges, és a dir, amb l’inici de noves activitats i accions que acabarien per fer realitat aquell ressorgiment que els amics d’aquella dècada havien somniat.

L’Associació, sense estar constituïda encara, institueix la 1a Festa de l’Arbre a principis de 1984. Per la revetlla de Sant Joan d’aquell mateix any, amb l’ajut del Grup Tàndem i el suport de l’Ajuntament, la plaça de Santiga acull la Festa del Foc que, com els actes anteriors ja esmentats, consolida la jove idea, és a dir, el naixement d’una nova entitat dins del municipi que porta per nom “Associació d’Amics de Santiga”.

I és el 27 d’octubre de 1984 quan amb en Josep Navarro al capdavant, Rosa Rovira, Joan Sallés, Maria Àngela Soler, Joan Surroca i Jaume Vinyals, es constitueix l’associació de la qual en Josep Navarro i Zapata (1930-2009) n’és elegit primer president. Més endavant exerceix com a president en funcions en Pere Humet i Bellsolà i durant els darrers deu anys fins a la primavera de 2008, Antonio Altayó i Tor ocupa també dit càrrec.



Associació d'Amics de Santiga

    Avís Legal - Politica de Privacitat